Κεντρική Σελίδα Επικαιρότητας     ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


ΠτΔ και Αρχιεπίσκοπος στην παράσταση: «Ξενιτιά και Προσφυγιά… ΗΠΕΙΡΟΣ – ΙΩΝΙΑ»

8.10.2024     Ώρα ανάρτησης: 01:59:00Εκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Παρουσία της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού επετειακή μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο: «Ξενιτιά και Προσφυγιά… ΗΠΕΙΡΟΣ – ΙΩΝΙΑ».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυσή της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος και συνδιοργανώθηκε σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων.

Παρέστησαν, επίσης, ο Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος και του εξωτερικού, υπουργοί, βουλευτές, κλήρος και λαός. Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε ο Ζαχαρίας Καρούνης.

H 20μελής ορχήστρα «Επίλεκτο Ηπειρωτικό Ensemble», της Μητροπόλεως Ιωαννίνων, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Βασίλη Κώστα, μουσικού με διεθνή καλλιτεχνική δράση, παρουσίασε ένα πρόγραμμα, που σκιαγράφησε το μουσικό και πολιτιστικό σύνδεσμο μεταξύ της Ηπείρου και της γης της Ιωνίας.

Αφηγητές ήταν οι ηθοποιοί Τάσος Νούσιας και Ελένη Καρακάση, ενώ συμμετείχαν και οι μουσικοί Πετρολούκας Χαλκιάς, Σωκράτης Σινόπουλος και Ανδρέας Παπάς, ενώ συμμετείχε ένα πολυάριθμο σύνολο χορευτών και ηθοποιών.

Μετά το τέλος της παράστασης ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του και ευχήθηκε τέτοιες εκδηλώσεις να γίνονται παντού και κυρίως στα σχολεία.