Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Ἕδρα: Κιλκίς, ὁδὸς Ἔλ. Βενιζέλου 2, Τ.Κ. 611 00.
Τηλέφωνα: (πρόθεμα 23410) τηλ. κέντρο: 22.248,
fax Γραφέιων 28.625, fax Μητροπολίτου 22.508.
E-mail Γραμματείας και Υπηρεσιών: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
– internet site: www.impk.gr [1]


Ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος (κατά κόσμον Δημήτριος) Αντωνίου - Τριανταφυλλίδης του Γεωργίου και της Ελένης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το έτος 1969.
Χειροτονήθηκε Διάκονος το έτος 1992 και Πρεσβύτερος το έτος 1994, υπό του Γέροντός του, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τράλλεων κυρού Ισιδώρου.
Υπηρέτησε από του έτους 1995 και έως της εκλογής του στον Ιστορικό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, επί της οδού Κυδαθηναίων στην περιοχή της Πλάκας.
Παράλληλα, από του έτους 2001 υπηρέτησε στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ως Διευθυντής του Γραφείου Επικυρώσεων και Γραμματεύς των Ειδικών Συνοδικών Επιτροπών Πολιτιστικής Ταυτότητος και Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών, καθώς και ως Μέλος της Υποεπιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Είναι Απόφοιτος του Εκκλησιαστικού Λυκείου Λαμίας και της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.
Στον αιωνόβιο Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως ανέπτυξε πλούσιο πνευματικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό έργο, διοργανώνοντας και εποπτεύοντας: 1. Ενοριακή Εξομολόγηση, 2. Σχολή Γονέων, 3. Φοιτητική Ομάδα Νέων, 4. Κατηχητική Δράση μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου, 5. Κύκλο Μελέτης Αγίας Γραφής, 6. Ποιμαντική Γάμου, 7. Ποιμαντική Βαπτίσεων, 8. Κύκλο ανοικτών Διαλέξεων, 9. Μαθήματα Βυζαντινής και Ευρωπαϊκής Μουσικής, 10. Μαθήματα Παραδοσιακών Ελληνικών Χορών, 11. Ποιμαντική Πενθούντων, 12. Φοιτητική Ομάδα Μελέτης Πατερικών Κειμένων, 13. Λειτουργία Δανειστικής Βιβλιοθήκης, 14. Ομάδα Αιμοδοσίας, 15. Σεμινάρια επιμορφώσεως Δασκάλων και συγκεκριμένα με θέμα την Δυσλεξία και 16. Αθλητικές Ενοριακές Ομάδες Μπάσκετ και Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Πίνγκ-Πόνγκ).
Από του έτους 2008 μερίμνησε για την ανακαίνιση του ως άνω Ιστορικού Ιερού Ναού.
Επί σειρά ετών διακόνησε ως υπεύθυνος Προγραμμάτων για την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά και τον αλκοολισμό, παραχωρώντας το Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο (το οποίο και ανακαίνισε το έτος 1997) για τις συνάξεις των Ομάδων αυτών.
Κατά την διάρκεια της διακονίας του στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος διοργάνωσε Σεμινάρια, Ημερίδες, Συνέδρια (λ.χ. Αρχιτεκτονικής Τέχνης και Ναοδομίας), Διεθνείς Εκθέσεις και από του έτους 2012 ήταν Υπεύθυνος για την διοργάνωση των 10 Διεθνών Επιστημονικών Συνεδρίων, τα οποία ολοκληρώθηκαν τον Νοέμβριο του έτους 2020, με θέμα την Επανάσταση του 1821.
Ακόμη ήταν Επιμελητής των κατ' έτος εκδιδομένων Τόμων των Πρακτικών (δέκα εν συνόλω) των Διεθνών Επιστημονικών Συνεδρίων.
Ως Γραμματεύς της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος ήταν υπεύθυνος της Πανελλήνιας Ομάδας Εργασίας Πανεπιστημιακών Διδασκάλων και καθηγητών Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως για την συγκέντρωση του εκπαιδευτικού υλικού και την έκδοση υπό της Αποστολικής Διακονίας των τριών Βιβλίων της Ιστορίας (1. «Ο Όμηρος ταξιδεύει στην αρχαιότητα και αναζητά την αλήθεια», 2. «Ο Όμηρος ζει στη Βασιλεύουσα και αναζητά την αλήθεια» και 3. «Ο Όμηρος ξεφυλλίζει την Ιστορία και παλεύει για τη λευτεριά»), καθώς και των τριών συμβουλευτικών εγχειριδίων, τα οποία βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Αποστολικής Διακονίας.
Ως Γραμματέας της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος ήταν επίσης υπεύθυνος για το Πρόγραμμα των 261 Συνοδικών και Περιφερειακών Εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον επίσημο εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως.
Επίσης συμμετέσχε ως Εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου στην κοινή Ομάδα Εργασίας Πολιτείας και Εκκλησίας μετά της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εκπόνηση Πανελλήνιων Μαθητικών Διαγωνισμών και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.
Τέλος, έχει εκπροσωπήσει την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος σε εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, έχει συμμετάσχει ως Εισηγητής και Σύνεδρος σε Συνέδρια και αρθρογραφεί στον ημερήσιο Τύπο.
Την 8η Οκτωβρίου 2021 εξελέγη υπό του Σεπτού Σώματος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου και η χειροτονία αυτού θα πραγματοποιηθεί στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021.Ιδιαίτερο Γραφείο Σεβασμιωτάτου: Οικ.. ΠΟΛΎΚΑΡΠΟΣ ΚΟΝΤΟΖΊΔΗΣ, Πρωτ. ΧΡΉΣΤΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΊΔΗΣ. Πρωτοσύγκελλος: Αρχιμ. π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης
Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος: ΠΡΩΤ. ΓΕΏΡΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΊΔΗΣ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

1) Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριος

2) Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, Πρωτοσύγκελλος της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

3) Αιδεσιμώτατος Αρχιμανδρίτη π. Ευσέβιος Κλώπας, Αρχιερατικός Επίτροπος Πολυανής.

4) κ. Αθανάσιος Χαριτάκης, Οικονομολόγος.

5) κ. Στάμος Κανταρτζής, Νομικός σύμβουλος της Μητροπόλεως

6) κ. Δημήτριος Βουλγαράκης, Εκκλησιαστικός σύμβουλος του Ιερού Ναού Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Κιλκίς

7) κ. Κυριάκος Ποιμενίδης,
Εκκλησιαστικός σύμβουλος του Ιερού
Ναού Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων Κιλκίς

και γραμματέας του Μητροπολιτικού Συμβουλίου ορίζεται ο π. Ευγένιος Ιωάννου, Αρχιερατικός Επίτροπος
Πικρολίμνης.

ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Α. ΤΑΚΤΙΚΆ ΜΈΛΗ:

1. Σεβασμιώτος Μητροπολίτης κ. κ. Εμμανουήλ
2. π. Κυριάκος Φωτιάδης
3. π. Σταύρος Σοφοτάσιος

Β. ἈΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΆ ΜΈΛΗ:
1. π. Κωνσταντίνος Κουτρής
2. π. Σωφρόνιος Σμαραγδάκης

Γ. Γραμματεύς:
1. π. Γεώργιος Παντελίδης

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Γραμματεύς: ΚΕΝΉ
Λογιστήριον: κενή, Βοηθὸς Λογιστηρίου: ΧΑΡΊΤΩΝ ἈΝΑΣΤΑΣΙΆΔΗΣ
Γραφεῖο Γάμων καὶ Διαζυγίων: ἘΛΙΣΆΒΕΤ
ΜΑΥΡΟΜΑΤΊΔΟΥ
Τ.Π.Ο.Ε.Κ.Ε.: ΧΑΡΊΤΩΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΆΔΗΣ

Γραφεῖο Τύπου καὶ Δημοσίων Σχέσεων: ΧΡΉΣΤΟΣ ΚΑΝΑΡΌΠΟΥΛΟΣ, Θεολόγος (6944.341.216)
Γενικὸν Φιλόπτωχον Ταμεῖον: Ὁ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΊΤΗΣ, Γραμματεὺς Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου: ΧΑΡΊΤΩΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΆΔΗΣ.

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ
Α΄ Κιλκισίου: Πρωτ. Κωνσταντῖνος Κουτρής
Β΄ Πολυανὴς : Ἀρχιμ. Εὐσέβιος Κλώπας
Γ΄ Ἄγ. Ἀθανασίου: Πρωτ. Θεόδωρος Κερεστετζής
Δ΄ Κρουσσῶν: Πρωτ. Νικόλαος Κοτσαπαρασίδης
Ε΄ Νέας Σάντας: Αρχιμ. Δημήτριος Μπίκας
ΣΤ΄ Κρηστωνίας: Πρωτ. Γεώργιος Παντελίδης
Ζ΄ Δυσώρου: Πρωτ. Χρήστος Πολυχρονίδης

Η' Ποντοκερασιάς: Πρωτ. Πέτρος Καλόνικος Θ' Πικρολίμνης: Αρχίμ. Ευγένιος Ιωάννου

Ἐνοριακοὶ Ἱεροὶ Ναοί: 119.
Παρεκκλήσια: 65. Ἐξωκκλήσια: 42. Ἱεροὶ Ναοὶ Κοιμητηρίων: 22 Μοναστηριακοὶ Ναοί: 3.

Τοποτηρητής: Ὁ Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Ἀξιουπόλεως καί Πολυκάστρου Δημήτριος


Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κυρός Εμμανουήλ Σιγάλας, εγενήθη εις Ερμούπολιν Σύρου (την καταγωγήν έλκων εξ Αμοργού) το 1953. Εις την Ερμούπολιν παρηκολούθησε τα εγκύκλια μαθήματα (Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο) και εισήχθη εις την Θεολογικήν Σχολήν του Α.Π.Θ. απ' όπου απεφοίτησε το 1976 με τον βαθμόν 7,9 (Λίαν Καλώς) και ενεγράφη σε Μεταπτυχιακό τμήμα της αυτής Σχολής. Το 1977 διωρίσθηκε καθηγητής στην Μέση Εκπαίδευση και το 1980 χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος εις Θήραν από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κυρό Γαβριήλ, χειροθετήθηκε Αρχιμανδρίτης και διορίστηκε ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας από τον Μάρτιο του 1980 ενώ συγχρόνως έλαβε οργανική θέση καθηγητού, στο Γυμνάσιο Αμοργού. Εις την ως άνω Μητρόπολη παρέμεινε μέχρι τον Αύγουστο του 1983 και από 1ης Σεπτεμβρίου 1983 μετετέθη ως ιεροκήρυξ εις την Ιεράν Μητρόπολιν Θηβών και Λεβαδείας και ετοποθετήθη ως καθηγητής εις το Γυμνάσιο της ιστορικής πόλεως των Θεσπιών. Το 1986 προήχθη εις την θέσιν του Διευθυντού του Γυμνασίου Θεσπιών και το 1992 τοποθετήθηκε Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Θεσπιών, όπου και υπηρετεί έως σήμερον. Διηκόνησε πλησίον του νυν Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ως ιεροκήρυξ, κατηχητής επί 25ετίαν και επί εν έτος πλησίον του Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, έχων μετ' Αυτού αρίστην συνεργασίαν. Υπηρέτησε τον λειτουργικόν, ιεροκηρυκτικόν, κατηχητικόν και εκπαιδευτικόν χώρον επί 30 συναπτά έτη. Εξελέγη από τη Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου και χειροτονήθηκε Επίσκοπος την 17-10-2009
Εκοιμήθη την 1.3.2021

ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Ά) Μητροπολιτικόν: Πρόεδρος: ο Σέβ. Μητροπολίτης, Μέλη: Αρχιμ. Επιφάνιος Θεοδωρίδης (Εφημέριος), Αρχιμ. Ειρηναίος Γεωργαντάς (Ιεροκήρυκας), Σοφία Δημαρέλου (Δικηγόρος), Ευάγγελος Ιωαννίδης (Προϊστάμενος Δ.Ο.Υ. Κιλκίς) Ηλίας Θεοχαράκης (Εκκλησιαστικός Επίτροπος), Γραμματεύς: Κουσκούκης Δημησθένης.

Β) Επισκοπικόν Δικαστήριον: Πρόεδρος: ο Σέβ. Μητροπολίτης, Μέλη: Αρχιμ. Αρσένιος Ιωάννου, Πρωτ. Κυριάκος Φωτιάδης.


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΝ: Γραμματεύς: Δημοσθένης Κουσκούκης, θεολόγος Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Λογιστήριον: Πρωτ. Ιωάννης Ξενιτίδης, Βοηθός Λογιστηρίου: Χαρίτων Αναστασιάδης Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Γραφείο Γάμων και Διαζυγίων: κ. Ελισάβετ Μαυροματίδου, Τ.Π.Ο.Ε.Κ.Ε.: Πρωτ. Ιωάννης Ξενιτίδης, Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων: Αρχιμ. Επιφάνιος Θεοδωρίδης Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Γενικόν Φιλόπτωχον Ταμείον: ο Σέβ. Μητροπολίτης, Γραμματεύς Γένικού Φίλοπτώχου Ταμείου: Πρωτ. Ιωάννης Ξενιτίδης, Οδηγός: Φίλιππος Μαυρουδής.


ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ

Κιλκισίου: Πρωτ. Κωνσταντίνος Κουτρής. τηλ. 23410 22.784
Πολυανής : Αρχιμ. Ευσέβιος Κλώπας. τηλ. 23410 31.601
Αγ. Αθανασίου: Πρωτ. Σταύρος Σοφοτάσιος. τηλ. 2310 701.226
Κρουσσών: Πρωτ. Ιωάννης Ξενιτίδης. τηλ. 23410 86.188
Νέας Σάντας: Πρωτ. Χρήστος Κασνακίδης. τηλ. 23410 64.115
Κρηστωνίας: Πρωτ. Γεώργιος Παντελίδης. τηλ. 23410 51.510
Δυσώρου: Οικον. Πέτρος Μώραλης. τηλ. 6944 573.639

Ενοριακοί Ιεροί Ναοί: 120. Παρεκκλήσια: 48. Εξωκκλήσια: 60. Ιεροί Ναοί Κοιμητηρίων: 22. Μοναστηριακοί Ναοί: 1. Εφημέριοι Α΄ 31 Β΄ 53 Γ΄ 21 Δ΄ 5 Διάκονοι: 4. Ιεροκήρυκες: 1. Άγαμοι: 17 Έγγαμοι: 95 Σύνολον 112.